Effectieve EMS training

Ben je op zoek naar een effectieve en efficiënte work-out die je thuis kunt uitvoeren? Bijvoorbeeld om af te vallen of spieren op te bouwen? In dat geval is EMS training ideaal. Tijdens de training voer je reguliere oefeningen uit, zoals squads, sit-ups of lunges. Gedurende de workout krijgen je spieren een extra stimulans door EMS (elektro myo stimulatie ofwel elektrische spier stimulatie).
Trainen met behulp van EMS is ook effectief bij het versterken van de bekkenbodem spieren of het verstevigen van de huid.  

Van origine een medisch product voor specialisten

Onze spieren bewegen omdat onze hersenen kleine elektrische pulsen naar de spieren sturen. Een EMS apparaat doet in principe hetzelfde. De stimulans komt nu alleen niet via de hersenen binnen, maar via elektroden die verwerkt zitten in een speciaal pak. Deze voelen aan als een lichte tinteling en zijn volkomen veilig.

Veilige en effectieve EMS training

EMS training als ondersteuning bij het afvallen of het verstevigen van spieren blijkt in de praktijk zeer goed te werken. In korte tijd (training van 20 minuten) geeft het nagenoeg hetzelfde resultaat als 3 tot 4 uur conventionele training in de sportschool. Trainen op eigen gelegenheid, waar en wanneer je zelf wilt komt steeds meer in trek. De vraag naar een thuisvariant van het product is dan ook groot. StimaWELL heeft hier gehoor aan gegeven en biedt een optimale EMS training ervaring voor thuis. Het EMS apparaat is een gecertificeerd medisch product dat je kunt huren en veilig thuis- of waar dan ook kunt gebruiken.

Uitleg EMS en trainingsprogramma

Voordat je thuis van start gaat met de EMS training, geven de specialisten van StimaWELL je uitleg over het gebruik van de materialen en het EMS apparaat. Er kan een instructeur langskomen of persoonlijke instructie geven  via videobellen, om zo de corona maatregelen te kunnen respecteren.
Tijdens een EMS training draag je een stimulatiepak. In dit pak bevinden zich elektroden. Deze elektroden zijn verbonden met het EMS apparaat. Verder zijn er nog losse bandelektroden die je om de benen en armen kunt doen.

Het EMS apparaat bevat diverse voorgeprogrammeerde programma’s. Zo zijn er bijvoorbeeld programma’s voor beginners. Deze hebben kortere aanspanningstijden en langere pauzes. Vanzelfsprekend zijn er ook programma’s voor gevorderde gebruikers en mensen met EMS training ervaring. Het EMS apparaat bedien je zelf en je kunt ieder programma reguleren en onderbreken. Daarnaast zijn alle spiergroepen individueel in te stellen. Ook biedt het apparaat een meetfunctie om de trainingsintensiteit in realtime af te lezen.  

EMS-training

6 maanden
99 per maand
 • 1x StimaWELL® EMS-apparaat
 • 1x 12-kanaals stimulatiepak
 • 2 paar bandenelektroden
 • Gepersonaliseerde trainingskaart
 • Keuze uit 70 trainingsprogramma's
 • 1x per week live online training
 • Telefonische helpdesk
 • + € 39,- per extra gebruiker

EMS-training

1 jaar
89 per maand
 • 1x StimaWELL® EMS-apparaat
 • 1x 12-kanaals stimulatiepak
 • 2 paar bandenelektroden
 • Gepersonaliseerde trainingskaart
 • Keuze uit 70 trainingsprogramma's
 • 1x per week live online training
 • Telefonische helpdesk
 • + € 39,- per extra gebruiker
Populair

Extra stimulans voor dieper liggende spieren

De elektrische spierstimulatie werkt extra goed als je tegelijkertijd oefeningen uitvoert. Vanuit onze EMS training ervaring hebben wij maar liefst 70 trainingsprogramma’s en 40 video’s gemaakt van 20 minuten. Deze tonen oefeningen die precies passen bij de EMS programma’s en trainingsdoelen. Thuis kun je bijvoorbeeld de volgende spiergroepen trainen:

Na een trainingssessie kun je ook een ontspanningsprogramma volgen. Dit zorgt ervoor dat de spieren zich weer ontspannen en herstellen. Na de training ga je, met je pak aan, gewoon even liggen en geniet je bijvoorbeeld 10 minuten van het massage programma. Je lichaam zal overgaan tot het afvoeren van afvalstoffen die tijdens de EMS training zijn vrijgekomen. De EMS training ervaring leert dat je, voor optimaal herstel, minimaal 72 uur pauze moet houden tussen trainingssessies.

EMS training ervaring opdoen

StimaWELL is een product van Schwa-medico. Een gerenommeerde naam als het gaat om de ontwikkeling van medische producten. Om de EMS training ervaring ook beschikbaar te maken voor thuisgebruik is de StimaWELL EMS set ontwikkeld.

De aanschaf van het apparaat, ter waarde van ruim €8.750,- is voor velen te groot. De huur van het apparaat en toebehoren is echter voor iedereen toegankelijk. Voor € 249,- huur je 3 maanden lang een 12-kanaals stimulatiepak en 4 bandelektroden. Het abonnement stopt automatisch. Indien je de EMS training wilt voortzetten, kun je het abonnement schriftelijk verlengen.