Doeltreffende rug oefeningen thuis met EMS

Wist je dat rugpijn een van de meest voorkomende reden is waarom mensen zich ziek melden op werk of naar de dokter gaan? Wereldwijd is rugpijn zelfs een belangrijke oorzaak van invaliditeit. Met simpele rug oefeningen thuis kun je veel leed voorkomen.

Je kan last hebben van acute of chronische rugpijn. Wanneer je kampt met rugpijn kan je bijvoorbeeld een tintelende pijn, schietpijn, een doffe aanhoudende pijn of een plotselinge scherpe pijn voelen. 

Elektrische spierstimulatie (EMS) werkt zowel preventief al curatief en kan het herstel van acute rugpijn zelfs versnellen. Ook bij chronische rugpijn wordt aangeraden om EMS training te doen. EMS zorgt voor:

Wanneer je EMS combineert met rug oefeningen voor thuis kan je rugklachten in de toekomst zelfs voorkomen.

Bereik positief resultaat met EMS

Elektrische spierstimulatie maakt gebruik van elektrische impulsen om je spieren te laten samentrekken. Hierdoor krijgen je spieren een extra stimulans van buitenaf. Met een training met elektrostimulatie bereik je het allerbeste resultaat. Je kan ervoor kiezen om specifieke spieren te trainen, zoals de rugspieren, maar je kan natuurlijk ook een totale workout doen met EMS. Artsen en fysiotherapeuten zetten EMS al tientallen jaren in bij therapie voor spieropbouw en ontspanning en met succes! Voorheen kon je EMS training alleen volgen bij de fysiotherapeut of sportschool. Daar is nu verandering in gekomen. StimaWELL een apparaat ontwikkeld dat geschikt is voor thuisgebruik.

EMS-training

6 maanden
99 per maand
 • 1x StimaWELL® EMS-apparaat
 • 1x 12-kanaals stimulatiepak
 • 2 paar bandenelektroden
 • Gepersonaliseerde trainingskaart
 • Keuze uit 70 trainingsprogramma's
 • 1x per week live online training
 • Telefonische helpdesk
 • + € 39,- per extra gebruiker

EMS-training

1 jaar
89 per maand
 • 1x StimaWELL® EMS-apparaat
 • 1x 12-kanaals stimulatiepak
 • 2 paar bandenelektroden
 • Gepersonaliseerde trainingskaart
 • Keuze uit 70 trainingsprogramma's
 • 1x per week live online training
 • Telefonische helpdesk
 • + € 39,- per extra gebruiker
Populair

Huur een EMS apparaat via StimaWELL

Wil jij graag een EMS apparaat huren, zodat je je rug oefeningen thuis kan ondersteunen met elektrische spierstimulatie? Dat kan! Het huren van het apparaat is zeer eenvoudig. Bovendien is het apparaat makkelijk te bedienen en te gebruiken. Wanneer je bij ons een EMS apparaat huurt, komen we bij je langs om een duidelijke uitleg te geven over het apparaat. Wil je liever niet dat er iemand bij je thuis komt? Wij bieden ook de mogelijkheid om persoonlijke instructies en uitleg te geven via online video bellen.

Train je rugspieren met deze rug oefeningen voor thuis

Rugpijn wordt in veel gevallen veroorzaakt door een gebrek aan kracht en flexibiliteit. Wanneer je je rugspieren regelmatig traint met EMS worden ze versterkt. Sterke rugspieren zorgen onder andere voor een goede houding en gang. Dit bereik je door de EMS training te combineren met rug oefeningen. Een goede rug oefening voor thuis tijdens de EMS training beschrijven we hieronder voor je:

De uitgangspositie:
Zet je voeten naast elkaar, plaats hierbij je voeten zo dat je tenen naar voren wijzen. Houdt hierbij tussen je voeten je heupbreedte aan afstand aan. Het is belangrijk dat je knieën licht gebogen zijn. Leg vervolgens je rechterhand op je linker schouder en je linkerhand op je rechter schouder. Je kruist dus je handen voor je borst. Als laatste, om je uitgangspositie volledig te maken, trek je je kin tegen je borst.

De oefening:
Je begint de oefening vanuit de uitgangspositie. Van hieruit rol je, in een langzaam tempo, je bovenlichaam naar voren. Vanuit deze houding rol je vervolgens, ook weer in een langzaam tempo, omhoog. Je rolt dus wisselend naar beneden en weer omhoog, doe dit wervel voor wervel. Deze oefening kan je een aantal keren achter elkaar herhalen.   

Meer weten over EMS? Neem contact met ons op

Lijkt het jou wel wat om je rug oefeningen thuis te combineren met het EMS apparaat? En ben je benieuwd hoe je een EMS apparaat bij StimaWELL kunt huren of kopen en wat de kosten hiervan zijn? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen je graag alles over de voordelen van trainen met EMS!